Sjitne gulerøde
– ekstra goe kvalitet!
Slik gulerødene var før i tida!
Sjitne gulerøde held betre på smaken; i det heile smaker dei betre. Når dei i tillegg varer mykje lenger enn dei du kjøper på «laget», kan du vere sikker på at sjitne gulerøde er det du skal ta med deg heim til kjøleskapet ditt.
Du kjem ikkje til å trega! Vent med å vaske dei til du skal bruke dei. «Dei held seg betre sjitne», det sa alltid hu mor.
Me følgjer med på trender innan matlaging i inn- og utland og samarbeider med fleire kokkar, deriblant Arne Nese og Heine Grov. Dei nytter våre produkt i si matlaging og utvikler nye og smakfulle rettar og oppskrifter heile tida.
Gulrøtene blir valt ut etter best mogleg smak. Derfor handterer me dei forsiktig når me hentar og pakker dei slik at dei held på den gode smaken.
Er gulrøtene i sesong no?
Jan | Feb | Mar | Apr | Mai | Jun | Jul | Aug | Sep | Okt | Nov | Des |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Sjitne Gulerøde | Sjitne Gulerøde |
Sesongen for sjitne gulerøde byrjar i august og varer heilt til april.
Lengre haldbarheit
Best på smak
Kortreist mat
Ekstra god kvalitet
Gulrotkake med ostekrem
Du treng:
- 6 egg
- 3 ¾ dl sukker
- 5 dl kveitemjøl
- 4 ts malt kanel
- 3 ts natron
- ½ ts salt
- 1 ½ ts vaniljesukker
- 1 ½ dl olje
- 6 dl rivne gulerøde
- 150 g hakka valnøtter
- 150 g rosiner
Ostekrem:
- 200 g kremost med mandarin/ananas eller naturell
- 200 g melis
- 1 ts vaniljesukker
Til pynt:
- 1 gulrot
- Valnøtter
Slik gjer du:
- Set omnen på 175 grader over- og undervarme
- Visp egg og sukker til stiv og luftig eggedosis.
- Bland mjøl, kanel, natron, salt og vaniljesukker. Tilsett det tørre i eggedosisen vekselvis med olja. Rør varsamt inn gulerøde, valnøtter og rosiner.
- Hell røra i ei langpanne (kledd med bakepapir), og steik på rilla nedst nede i 30 minutt. La kaken avkjølast på rista.
- Rør saman kremost, melis og vaniljesukker til det har smørbar konsistens. Smør ostekremen over kaka og pynt med gulrotstrimler (du kan lage gulrotstrimler med ein potetskrellar).