Våres bringebær æ nårske å heilt uden sprøytemiddle. Dei æ saftige, knallgoe å flotte å kjæme allereie i mai. Perfekt te sylting, safting å baging, elle rett å slett nydast heilt for seg sjøl.
Ekstra saftige
Goe råvare = goe mad
Uden sprøytemiddle
Perfekt te sylting
Bringebær mæ åriokjeggs å sjantillikræm
8 Porsjona
Du he brog for:
400 g friske bringebær
30 g sokkar
3 dl kræmfløde
1 pk åriokjeggs
½ stk vaniljestång
Te pynt:
Melis å urte
Sleg jær du dæ:
Bjynn mæ å dela opp åriokjeggsen sleg at du får vekk fylle. Hakk opp kjeggsen i beda.
Så lage du sjantillikræmen; pisk kræmfløden isamen mæ sokkar å vaniljestångå, så du he delt å toge ud frønå. Pass på at du ikkje piska an for møje, an ska vær mjuge.
Legg lagvis mæ sjantillikræm, åriokjeggs å bringerbær i dessærglas.
Avslutt mæ bringebær, pynt mæ urte å sikt øve litt melis.